lunes, 14 de julio de 2014

DIARI D'UNA DONA MALTRACTADA



EL MEU GRANET DE SORRA A LA LLUITA CONTRA L'ERRADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

"DIARIO DE UNA MUJER MALTRATADA"

Aquest llibre forma part d'un projecte personal que pretén retractar la realitat que arriba a viure una dona maltractada, parany en el qual es veu envolta, de mica en mica, i del qual només podrá ensortir-se'n si és que ho pretén assolir.

Aquesta visió més positiva, amb un desenllaç feliç vol donar l'empenta i força necessària a totes aquelles dones que aguanten i perpetuen qualsevol tipus de maltracte (físic, mental, sexual), per trencar amb aquesta terrible vida. 

Voldria donar les pautes i ànims a trencar amb aquest dur present, apostant per la incertesa d'un futur, que sense dubte serà molt millor.

No hi ha cap dona en aquest món que es mereix qualsevol tipus de maltracte, ja que tots els éssers humans tenim el nostre origen en el ventre matern. Per tant, com una companya m'ha fet arribar, i per donar un to més humorístic: "Només té dret a donar-te patadetes a la teva panxa el teu nou nadó". 

DÓNA-HI UN SOMRIURE A TOTES I CADASCUNA DE LES DONES QUE ET TROBIS AL LLARG DE LA TEVA VIDA, SENSE SABER-HO L'OMPLIRÀS DE FELICITAT EN AQUELL MOMENT, I QUI SAP SI SERÀS CAPAÇ DE REALÇAR LA SEVA AUTOESTIMA.








Diari d'una dona maltractada narra la història d'una dona que, havent crescut dins d'una família exemplar, va conèixer un home que va humiliar-la, sotmetre-la i agredir-la durant més d'un any. Es relaten molts episodis en què es maltracta psicològicament i física aquesta jove embarassada. A la fi, decideix trencar amb aquesta vida absurda i iniciar-ne una altra, que resulta ser pràcticament idíl·lica.

  A més, en el llibre es narra la trobada i l'intercanvi entre dues cultures molt diferents, la catalana i la brasilera. La relació entre elles desemboca en una tragèdia basada en un model patriarcal familiar, caracteritzat pel despotisme masclista i la submissió femenina. S'inicia com una història d'amor exemplar que es converteix en una relació llarga i tensa plena d'episodis l'essència dels quals és la violència de gènere.







Sònia Fuentes Herreros,  35 anys

Diplomada Mestre en Educació Primària, Universitat de Vic (1996-1999)

Diplomada Mestre en Educació Física, Universitat de Vic (2002-2005)

Certificat Master-Instructora en Ritmes llatins i en tota mena d'activitats dirigides.

Ha realitzat diferents cursos a través del Departament d'Educació, entre els quals destaca el curs d'animació a la lectura: narració i dramatització (Novembre, 2006). Treballa en l'àmbit educatiu i en centres d'educació física des de l'any 1996. Col·labora amb l'Institut Català de la Dona.



1 comentario:

  1. Me gustó leer el libro,Diario de una mujer maltratada.
    Lo recomiendo para poder ayudar a todas las mujeres.
    Suerte Sonia

    ResponderEliminar